Szeleczky Zita szavalóverseny

Szavalóversenyen jártunk 

Iskolánk nyolc diákja a tavaszi szünetben részt vett a Szeleczky Zita Alapítvány által szervezett szavalóversenyen, amit a művésznő halálának 25. évfordulójára szerveztek. A verseny  helyszínét adó Bajor Gizi Színészmúzeum 1952-ben Gobbi Hilda kezdeményezésére alakult, ma az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet kiállítóhelye. Pálfai Uros beszámolója következik.

Szombat délelőtt vágtunk neki az útnak, célunk pedig a Bajor Gizi Színészmúzeum volt [csapatunk tagjai: Somogyi Emese(9.ny), Andrási Ajsa(11.c), Halász Anita Lili(12.a), Guzmiczki Juraj (Gyuri)(10.c), Lugosi Péter(10.c), Kürtös Mátyás(11.b), Kalász András(12.a), Pálfai Uros(12.b), Bartáné Győrfi Marianna tanárnő]. A vonaton még álommal a szemünkben próbáltuk egymást lelkesíteni és felpörgetni, hogy a fáradtságot elkergessük. A pesti rohanó élet felébresztett minket, gyorsan meg is érkeztünk a budai múzeumhoz.

 

 A verseny előtt megnéztük a ház egykori tulajdonosának, Bajor Gizinek és a múzeumot alapító Gobbi Hildának emléket állító kiállítást, illetve jeles színházi eseményeket és színészek pályafutását bemutató tárlatot. Felfedeztünk egy szobát is, ahol jelmezeket és különféle ékes, antik ruhákat próbálhattunk fel (Peti például igen elegánsan festett, ahogy fölvette a magyar huszár kabátot és csákót).

A múzeum megtekintése után következett a verseny. A szavalatokat hallgatva gyorsan eltelt az idő, és amíg a zsűri értékelt, vendégül láttak minket a villa teraszán.
Iskolánk diákjai két kategóriában értek el helyezést:

Somogyi Emese – 1. hely

Kürtös Mátyás – 1. hely

Guzmiczki Juraj – 2. hely

Kalász András – 3. hely

Büszkék lehetünk rájuk és persze mindenkire, aki részt vett ezen a szavalóversenyen. Köszönjük a felkészítést a tanárainknak: Bartáné Győrfi Marianna és Vámos Violetta tanárnőknek!

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo