Információk a tanévkezdéssel kapcsolatban

A tanévkezdéssel kapcsolatos hasznos információk egy helyen.

Veni Sancte (tanévnyitó) szentmise

Az első tanítási nap programja (VÁLTOZOTT!)

Gyülekező 7:50-kor az osztálytermekben.

- az 1. óra osztályfőnöki (csengetés szerint)

- tanévnyitó szentmise a Székesegyházban: 9:15.

- a 4. óra osztályfőnöki óra

Kérjük, hogy a tanévnyitó szentmisére mindenki ünneplőben jöjjön!

 

A többi órát az órarend szerint tartjuk meg! Fakultáció és ebéd lesz!

Várunk Titeket szeretettel!

Kalász Ákos, igazgató

Szülői értekezletek szeptemberben

Szeptember 3., hétfő, 17:00 - 5–8. évfolyam (+12. B)

Szeptember 4., kedd, 17:00 - 9–12. évfolyam. A 10. évfolyamnak TESZI-s tájékoztató is lesz.

A szülői értekezletek a díszteremben összevontan 17:00-kor igazgatói tájékoztatóval kezdődnek .

Szeretettel várjuk Önöket!

Menzarendelés (határidős!)

A menzával kapcsolatos részletes információk ide kattintva érhetők el.

Mindennapos testnevelés

Iskolánkban a mindennapos testnevelés keretében heti 5 (3+2) óra van. A délutáni órák (+2) kötetlen játékos sportfoglalkozások.

A délutáni órákban az ötödikesek úsznak, a hatodikosok vívnak, a 7–8.-osok a játékos testnevelés mellett bontott csoportban néptáncot, a 9–10.-esek társas táncot tanulnak félévig, csoportbontásban. A 11–12. évfolyam délutáni óráin játékos sportfoglalkozást tartunk.

Ezenkívül iskolánk sportköri foglalkozásokat is tart. A sportkörökbe a tanév elején lehet jelentkezni. Délutáni sportolási lehetőségeink: futball, kézilabda, kosárlabda, röplabda, szertorna, vívás, néptánc, kondi, trx, túra.

 

Akik az iskola által kínált sportkörbe járnak vagy sportegyesület igazolt tagjai, és a heti edzéslátogatásról hoznak igazolást, kérhetik felmentésüket a délutáni +2 testnevelés óra alól.
A sportegyesületi igazolás letölthető a honlapról. Kitöltve, szülővel és az egyesület vezetőjével aláíratva, lepecsételve kell visszahozni a testnevelő tanároknak szeptember 14-ig.

A túra sportkörben havi rendszerességgel lehet túrázni, kerékpározni. Az év 10 hónapjában meghirdetett alkalmak közül nyolcon kötelező a részvétel. A programok hétvégére esnek, és az egész napot (8-tól 16 óráig) igénybe veszik. Az érdeklődő diákok Juhász Gábor tanár urat keressék!

A mindennapos testnevelés +2 órája szeptember 17-től indul. Aki nem hoz igazolást, ill. nem választ más délutáni sportköri foglalkozást, annak jelen kell lennie az órarendbe iktatott délutáni testnevelés órán, kedden a 8-9. órában. Itt különféle csapatjáték vár mondenkit!

Sportegyesületi és szülői (összevont) igazolás: osszevont_igazolas.pdf (179 kB)

Sportköri jelentkezési lap letölthető innen.

 

Tanulószoba (5-6. évfolyamos diákjainknak)

Az év elején felmérjük tanulóink körében a tanulószobai jelentkezéseket. Az órarend és az ebédelés idejét figyelembe véve hétfőtől péntekig a 8-9. órában (14:30-16:00 között) kínálunk diákjainknak foglalkozásokat.

Célunk az, hogy a diákok az iskolai tanulószoba idejében tanári felügyelet mellett, szükség esetén aktív segítséggel készüljenek fel a másnapi tanórákra. Az otthon töltött idő így már jórészt lehet a pihenésé, a családé és fordítható más tevékenységre. A tanulószobára azokat a diákokat is invitáljuk, akik nagyobb odafigyelést igényelnek. Számukra iskolánk fejlesztőpedagógusa és több korrepetitor tanár is segítséget kínál (magyarból és matematikából).

A jelentkezési lapot legkésőbb szeptember 14-ig kell visszahozni és leadni az osztályfőnöknek. A tanulószoba már szeptember 3-től igénybe vehető. Helyszín: a kollégiumi tanuló / ének terem

Jelentkezési lap: napkozi-jelentkezesi-lap.pdf (172 kB)
Tanulószoba rendje: a-tanuloszoba-rendje.pdf (137 kB)

E-napló

Iskolánk, a többi piarista iskolához hasonlóan a Kréta e-naplót használja. Új tanulóinknak és szüleiknek a belépéshez felhasználónévre és jelszóra lesz szükség. Rendszergazdáinktól az első héten meg fogják kapni a szükséges azonosítókat.

Javítóvizsgák, küszöbvizsgák, osztályozó vizsgák

Javító és küszöbvizsgák időpontjai. Megjelenés ünnepi viseletben.

Tankönyvosztás

A tankönyveket idén augusztus 30-án, 15 és 16 óra között osztjuk.

A kollégisták a tankönyveiket a kollégiumi beköltözéskor (szeptember 2.) vehetik át. A kollégiumi beköltözésről tájékoztató e-mailt kapnak az érintettek.

Mindenki az osztálytermében az osztályfőnökétől veheti át tankönyveit (iskolában összeállított névre szóló csomag). (Az ingyenes könyvesek a majdan visszaadandó könyveikbe matricát ragasztanak és beleírják nevüket.)

A kémiakönyveket a könyvtárban kell megvásárolni, 7–8. osztályosoknak 500, 9–10. osztályosoknak 600 Ft-ba kerül.

Ingyenes tankönyvellátás

Az 5–9. évfolyamos diákok mindegyike ingyenesen jogosult a tankönyvekre.

A 10–12. évfolyamos diákok a jogszabályban rögzített feltételekkel kapnak ingyenesen tankönyvet. A jogosultságot szeptember hónapban kiállított hatósági bizonyítvánnyal kell igazolni. A dokumentumot a titkárságra kell leadni szeptember és október 1. között.

Az adminisztrációs munka megkönnyítése érdekében kérjük, hogy az ingyenes könyvre jogosító igazolást a Kormányhivatalok ügyfélszolgálatán szerezzék be.

Az igazolást a családi pótlék (nevelési ellátás, iskoláztatási támogatás) folyósításáról a Pest Megyei Kormányhivatal Családtámogatási osztályán lehet kérni. Az ügyintézésre három lehetőség van:

1. Leggyorsabb módja személyesen a Vác, Dr. Csányi krt. 16. számon található épületben. Az igazolást már az ügyintézéskor kiadják.

2. Telefonon is be lehet jelenteni az igényt, ezután postán küldik ki az igazolást 5 napon belül. Telefonszámok, ügyfélfogadás, egyéb információk itt találhatók: http://www.kormanyhivatal.hu/hu/pest/pest-megyei-kormanyhivatal-jarasi-hivatalai/vaci-jarasi-hivatal/csaladtamogatasi-osztaly-i
3. A fenti módon igényelt igazolást e-mail cím megadásával lehet kérni e-mailben is: csaladtamogatas.vac@pest.gov.hu.

 

 

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo