Tanulásmódszertani tréningről – ötödikes szülőknek

Hogyan tudják gyerekeink alkalmazni a tanulási készségeiket, hogy hatékony legyen iskolai tanulásuk? Erre a kérdésre keresték a választ az ötödik osztályos szülőknek tartott rendkívüli szülői értekezleten az előadók.

A szeptember-október hónapban megtartott 2x3 órás tanulásmódszertani tréning következő állomásaként november 8-án az ötödik évfolyamos kisgimnazisták szüleinek tartottak tájékoztatót a tréningről, az ott elvégzett kiscsoportos feladatokról és azok elméleti hátteréről. Az eladást Salamon Ágota és Kalászné Enyedi Krisztina, az iskolánk tanárai, valamint Szakmáry Enikő, az iskola pszichológusa tartotta, akik a gyerekekkel foglalkoztak a tréning során.


A szülők bevonásának célja ebbe a folyamatba az együtt munkálkodás, hogy a gyermekek tanulását otthon is segíteni tudják, ehhez kaptak gyakorlati segítséget 2 tipp és 7 tanács formájában.

A letölthető prezentáció a képre kattintva érhető el.

Távlati cél, hogy az egyes szaktantárgyakat tanító tanárok a diákokra, egyéni adottságaikra szabva tudják alkalmazni a megismert módszereket. Mindnyájan másként tanulnak könnyen, gyorsan, és ez az egyik legfontosabb készségük, mely az élethosszig tartó tanulás meghatározó eleme. Hosszú távon a tanulmányaik során, a munkájukban, a hétköznapokban való boldogulásuk kulcsa. A tréning tehát nem fejeződött be, hanem csak most kezdődik!

Szöveg: Salamon Ágota
Képek: StonehillB
Kapcslódó link: /tanulasmodszertani-trening-otodikeseinknek
Letölthető prezentáció: /uploads/blog/3399/fajlok/tanulasm%C3%93dszertan-szuloknek%281%29.pdf 

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo