Tegyük jobbá a világot! - Transtevere projekt

2020. február 14-én egy inspiráló, mozgalmas napot töltött együtt a pesti Piarban 5 lelkes, intelligens diákunk, akiknek a Trastevere projektbe bekapcsolódva eltökélt szándékuk, hogy az iskola és diáktársaik érdekében valami jót alkossanak a váci Piar falai között.

A programra több csoport is jelentkezett, de erre a képzési alkalomra csak 5 fő tudott elmenni, nevezetesen Molnár Sára (9.a), Lázi Kata (8.a), Balogh Borbála (8.a), Szölgyén Kitti (7.b) és Holohan Charlotte (7.b) tanulók. A nap folyamán Szóró Kata tanárnő kísérte a lányokat a vonaton, a metrón és a pesti tartomány falai között, kreatív munkájukat teljesen önállóan végezték.

Történelem tanárukként nagy öröm szemlélte, hogyan bontakoztatják ki talentumaikat a foglalkozások során, legyen szó munka irányításáról, kreativitásról, képzőművészeti alkotásról vagy szóbeli kommunikációról.

A lányok a szegedi, pesti és mosonmagyaróvári piaristákkal együtt talpraesetten és lelkesen vettek részt a programokon, amelyek gondolatindító, bátorító céllal készültek el számukra. A mellékelt fotókon az egyes foglalkozások produktumai láthatók.

A lányokban megfogalmazódott tenni akarás erőteljesen a környezetvédelem, fenntarthatóság témaköre felé mozdult el, az ehhez kapcsolódó ötletekben merültek el, anélkül, hogy konkrétan elköteleződtek volna valamelyik mellett. Erre ugyanis majd otthon fog sor kerülni, amikor a teljes létszámú csoportjaikkal rögzítik azt a területet, amelyen alkotó tevékenységet fognak végezni gimnáziumunk javára. Igazán izgalmas munka áll előttük, amelyről minden bizonnyal értesülni is fogunk, hiszen a program része egy rövid videó elkészítése is, amely hírt ad a világnak az ötlet sikerességéről. A projekt egyéb részleteiről az alábbi oldalon olvashatunk: https://trastevere.piarista.hu/ 

A nap végére, délután négy órára igen elfáradva, de tapasztalatokkal és inspriációkkal feltöltekezve indultak haza Vác irányába. A munka pedig a hétköznapokban, a kiscsoportokban folytatódik tovább.

Szurkolunk nekik, hogy sikkerel tudják megvalósítani a terveiket!

Szöveg és fotó: Szóró Kata
Forrás: ITT

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo