Természettudományos labort tervezünk

Iskolánkban fontos szerepe van a természettudományos tárgyaknak. Ezt szolgálják pedagógiai újító gondolataink nyomán kialakult biológia++, fizika++ képzéseink, a biológia tárgy kiemelt fakultációs besorolása, a biológia fakultáció moduláris szervezése. Képzéseink hatékonyságának növelése és az élményszerű, tevékenykedtető tanórák érdekében komoly infrastrukturális fejlesztést is tervezünk. Egy természettudományos labor-előadó termet szeretnénk építeni. Ha lehet, már a nyáron.

A szaktanárok pedagógiai szempontú gondolkodását követően építészmérnökkel is egyeztettünk már két alkalommal. Decemberben tanáraink a tervezett pedagógiai munkájukat mutatták be a mérnöknek, aki ennek nyomán elkészítette a labor-előadó előzetes tervét. Januárban szaktanáraink a tervet véleményezve tettek javaslatot apróbb módosításokra .

A labor gyakorlati munkájához sok inspirációt nyújtott mai tanulmányi utunk a budapesti Leövey Klára Gimnáziumba, ahol megtekintettük az iskola természettudományos laborkomplexumát. Találkoztunk Bordás Péter laborvezető tanárral is, aki a budapesti Piarista Gimnáziumban érettségizett. Köszönjük sok segítségét, barátságos vendéglátását, tapasztalatmegosztását.

Jövő héten a kecskeméti Piarista Gimnáziumba látogatunk, az ottani Öveges-laborba.

Az iskola Szülői Szervezete a jótékonysági Piarista Bál támogatási céljaként határozta meg labortervünket. Köszönjük felajánlásukat, támogató mellettünk állásukat.

 Szöveg és fotók: Kalász Ákos

 

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo