TESZI zárás 2019.

A 10. évfolyamosok gyűltek össze június 12-én a díszteremben, hogy lezárják beszámolóikkal az idei Tevékeny Szeretet Iskolája programjukat.

Ebben az évben mintegy 85 diákunk, 15 helyszínen, közel 2550 óra közösségi munkát végzett.

Habár az érettségi vizsgák kezdetéig minden diáknak teljesítenie kell az 50 óra közösségi szolgálatot (az NKT 2011/190. értelmében), iskolánkban már 2009. óta működik a Tevékeny Szeretet Iskolája miskolci jezsuita gimnáziumi modell alapján.

A TESZI-s év összefoglalását Salamon Ágota igazgatóhelyettes asszony vezette, és jelen voltak a mentortanárok is, akik egész évben kísérték a tanulók közösségi munkáját.

A TESZI-nek hármas célja van: találkozni a perifériára szorult embertársakkal, kilépni a komfortzónából, segíteni megélni az ember-ember közötti találkozást.

Néhány helyszín, ahol a diákok jártak és tettek: Család és Gyermekjóléti Szolgálat, Szociális otthonok - idősek otthona, Irgalmas rendi kórház, speciális óvodák - iskolák, Csörögi tanoda - általános iskolák, nagycsaládosok, idős rászorulók… egyházközösségek, cserkészetben az őrsvezetés, Karitasz.

Pár perces prezentációkban buzdították a tizedikesek 9. évfolyamos társaikat, akik a következő tanévben "tehetik meg mindazt a többet, ami elvárható". Beszámoltak pozitívumokról, de a negatívumokat is említették. Hozzátették, hogy milyen képességek, hozzáállás szükséges a szolgálatokhoz.

Bízunk benne, hogy közösségi szolgálatot végző diákjaink a jövőben is fogékonyak lesznek a környezetükben lévő önkéntes tevékenységekre!

Szöveg és fotó: StonehillB

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo