Újraélesztés a váci Piarista Gimnáziumban

Az idei tanévre készülve rendhagyó képzési napot tartottunk a tantestülettel a tankönyvosztás napján. A tanárok is beültek az iskolapadba. Középpontban a biztonságos iskola, a baleset- és életvédelem, valamint a digitális pedagógia volt.

A balesetvédelmi tájékoztató és az alapszintű újraélesztésről szóló prezentációs előadást követően több csoportban zajlott a gyakorlati képzés. Öt csoportban öt helyszínre ellátogatva – praktikus feladatokat elvégezve – szerzett ismereteket mindenki a mentőhívásról, az eszméletlen sérült ellátásáról, biztonságba helyezéséről. Automata külső defibrillátorral támogatott alapszintű újraélesztést is tanult mindenki (BLS - AED). Különféle online programok, applikációk és a közösségi tanulás online tereiről is növekedtek ismereteink.

Tanulni jó! Ez is szép tapasztalata a napunknak!


Köszönjük a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentőszolgálatának, (Dr. Horváth Tamásnak, Kovács Miklósnak) és az Országos Mentőszolgálat váci állomásának (Rusvay Balázsnak) a segítségét, akik az eszközöket biztosították a képzéshez.

Kalász Ákos

igazgató

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo