A tűzijáték vége - avagy "huzatos" tanévünk záró utazása

Lengyelország, Lówicz, Piarista Gimnázium

Ebben a tanévben intézményünk nagy fába vágta a fejszéjét: összesen hat külföldi iskolát látogattunk meg diákcsoportokkal az ERASMUS+ programnak köszönhetően. Hogy még mozgalmasabb legyen, négy csoportot viszonzásul vendégül is láttunk.

Jelenleg zajlik a tanév záró utazása Lówiczban tíz diákkal. Lengyel kollégáink csodálatos előkészítő munkával naponta egy hétnyi tapasztalatszerzést tettek számunkra lehetővé. Az első projektnapunk tartalma (csak hogy egy példa álljon itt): fenntarthatósági előadás és kvíz, iskolaismereti előadás és kvíz, iskolabejárás és táncos együttlét, városfelfedező játék fagylaltozással egybekötve, víztisztaság-mérés a Bzura "tengerpartján".
Igaz, hogy ebédszünet nem szokott lenni, viszont minden reggel (vagy bármihez hozzáfogva) közös imádság van, és az iskolaépület kellős közepe a szinte üvegfalú, modern kápolna, ahol reggel összegyűlnek a középiskolás diákok napkezdő imára (és ahol hétfőn egész nap kint volt az Oltáriszentség).
Röpke három nap alatt volt részünk állatkerti előadásban és látogatásban, szeméttelepi idegenvezetésben (ahol sólymok gondoskodnak a kisebb madarak távol tartásáról és így életük megóvásáról), csokoládékészítésben, krumplimúzeumban (itt értesültünk arról, hogy burgonyakeményítő alapú "műanyag" evőeszköz is létezik), ismerkedésben Lódz és Poznan városaival.
Sorolhatnám még, de rövidesen népviseletben kell megjelennünk a városi felvonuláson Úr napja alkalmából. Szorít az idő - ezt azért mosolyogva írom, hiszen itt csend van és madárdal, sok zöld és nem túl sok ember (mindösszesen húszezer).

Holnap a helyi élelmiszerfeldolgozót keressük fel.
Holnapután, szombaton pedig visszautazunk Magyarországra. Tele szívvel, hálásan.

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo