Bonnban a CoJoBo gimnázium vendégei voltunk

Iskolánk 7 diákja és 2 tanára egy csodálatos hetet tölt Bonnban, ahol 4 ország tanulói osztják meg egymással gondolataikat, tapasztalataikat a mentális egészség témakörében.

Az Erasmus-projekt résztvevői rajtunk kívül egy spanyol redemptorista iskola Madridból, egy piarista gimnázium Nyitráról és a Collegium Josephinum Bonnból (CoJoBo). A projekt célja egy diákok által létrehozott, diákoknak szóló weblap elkészítése, amely eligazít a mentális egészséghez fűződő kérdésekben. A diákok családoknál kaptak szállást, így betekintést nyerhettek egy német család életébe és gyakorolhatták úgy a német, mint az angol nyelvet.


A közös gondolkodás mellett jutott idő kulturális programokra és szórakozásra is. Körsétát tettünk Bonn belvárosában, a hidegebb klímának köszönhetően még volt szerencsénk megcsodálni a cseresznyefa virágzást, ellátogattunk Beethoven szülőházához, sétáltunk a Rajna partján. Fél napot töltöttünk Kölnben, ahol a kölni születésű iskolaigazgató volt az idegenvezetőnk, aki érdekes történeteket mesélt a dómról, az épületekről, szobrokról és a híres kölni karneválról. Gazdag a szabadidős kínálat is, íjászkodtunk, bowlingoztunk, bortermő vulkáni kúpokon túráztunk. Meglátogattunk és meghallgattunk egy árvízkárosultat az Ahr folyó völgyében fekvő Dernauban. Az iskolai munkát kreatív műhelymunka gazdagította. A hét munkáját jelmezes grillpartival ünnepeltük pénteken. A német precizitás, gáláns vendégszeretet és sajátos életöröm minden percét élvezzük!

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo