Francia út diákszemmel

Újabb ERASMUS+ beszámoló - ezúttal Franciaországból

Március 26-dikán, vasárnap miután leszálltunk a repülővel Nantes városában és bejártuk azt, kisbuszokkal jöttek értünk, hogy elvigyenek minket kisvárosukba, Josselinbe. Az iskolánál, már ránk várva a családok fogadtak minket. Még nagyon megszeppenve és izgulva mutatkoztam be a családnak, akikről már a legelejétől fogva tudtam, hogy hihetetlenül kedvesek. Felejthetetlen hetet fogok velük eltölteni - gondoltam.

Mindegyik nap különleges és izgalmas volt a maga módján. Egyik nap városnézés volt, ahol elkapott minket egy kis eső. Egy másikon pedig bicikliztünk a csatorna mentén, ahol én sajnos defektet kaptam és Capucine (a francia diák) apukája egy kevés egyeztetés után, értem tudott jönni szerencsére. Ezek mellett a család mindegyik este hihetetlen vacsorákkal készültek számomra, hogy minél több igazi francia ételt és szokást megismerjek. Ebbe a különböző sajtok, a Raclette vagy a Galette is beletartozik.

Még egy meghatározó élmény, ami kifejezetten fejlesztette a francia nyelvtudásomat az pedig az volt, hogy az anyuka franciatanár volt és emiatt ő elhatározta, hogy a hétnek a végére a tudásomat tökéletesre fejlesztjük. Játszottunk ország, város, fiú, lány játékot, ami által a szókincsem bővülhetett. Emelett szabályokat fektettünk le. Például, hogy az egyik este csakis franciául lehet beszélgetni.

Az utazás által gyönyörű helyekre eljuthattam, ahova sohasem gondoltam, hogy sikerülne. Emelett hihetetlen emberekkel tudtam kapcsolatokat kiépíteni, amik remélem a jövőben megmaradnak.

Nagyon hálás vagyok ezért az élményért, ami életre szóló emlékként megmarad bennem!

Sipos Panni 11.B

További képek itt.

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo