Vácot képviseltük a balatonfüredi szavalóversenyen - miénk a harmadik hely

A III. Kisfaludy Sándor szavalóversenyen Balatonfüred kulturális testvérvárosainak diákjai mérték össze tehetségüket. Szilágyi Domokos és Dsida Jenő versei mellett kortárs költők alkotásaiból hangzottak fel költemények. Szesztay Ákos (11. a) harmadik lett.

A verseny és a három napos füredi rendezvénysorozat Dsida halálának 80. Szilágyi születésének ugyancsak 80. évfordulója köré szerveződött. Városunkat iskolánk két diákja, Hárs Anna 11. c-s és Szesztay Ákos 11. a-s tanulók, Fogarasi Verona tanárnő és Kalász Ákos igazgató úr képviselték. Mindkettejüket Fogarasi Verona tanárnő készítette fel. Ákos édesapjával közösen is sokat gondolkodott Dsida és Vári előadott verseiről.  A szavalóverseny nagyszámú és kifejezetten erős mezőnyében diákjaink nagyszerűen szerepeltek. Szesztay Ákos harmadik helyezett lett.  A zsűri elnöke Kéry Kitty, a Kisfaludy Sándor színház igazgatója, és Módri Györgyi veszprémi Petőfi Színház művészeti vezetője voltak. 

Büszkék vagyunk, hogy Vác városának képviseletében járhattunk Balatonfüreden, a bor és a kultúra fővárosában. A piarista delegáció sikerrel tér haza. 

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo