Vissza az iskolába

Május 10-én a kisgimnazisták 2 hónap, a nagyok 6 hónap otthoni digitális munkarend, tanulás után ismét visszatérhetnek az iskolapadokba.

Kedves Diákok!

Május 10-én, hétfőn szeretettel várunk Benneteket! Jó lesz ismét találkozni!

Megérkezés:
Természetes, hogy az újrainduló iskola sokféleképpen érint Benneteket. Van, aki várja, van, aki nehéz szívvel gondol sok hónapos otthonlét után az iskolai hétköznapokra. A korai kelés, az utazás, a csengőszó, a jelenléti iskola minden nehézsége sok-sok hónap után lesz ismét alapélményünk. Igyekszünk ezeket a nehézségeket sok módon segíteni. De ne feledjétek, sok öröm is vár itt Titeket! Barátok, osztálytársak, tanárok, az iskola terei, kertje, udvara, ebédlője… a találkozások és a közös munka is!

Az első napon kifejezetten a megérkezéseket segítendő afféle 0. napot tartunk. Ezen a napon az osztályfőnökeitekkel lesztek, különféle feladatokkal, beszélgetős csoportmunkában találkoztok egymással. Lesz sport és játék is, osztályfőnökeitek szervezik a napot. Az első héten a jelentkezéseteknek megfelelően Győrffy-Kovács Adrienn tanárnő művészeti műhelye is vár benneteket. Szerzetes és nem szerzetes tanáraink, iskolapszichológusunk, mentortanáraink és a diáktanya is várja a beszélgetni vágyókat vagy azokat, akik úgy érzik, segítségre van szükségük. Bátran szólítsatok meg bennünket!

Biztonság:
Összegzem azokat a biztonsági intézkedéseinket is, amelyeket az egészségünk megőrzése érdekében hoztunk. Ezekre figyelnünk kell a továbbiakban is!

Érvényben vannak a biztonsági intézkedéseink:

  • a kapuban történő reggeli lázmérés,
  • a kézfertőtlenítés, a kötelező maszkviselés.
  • Óra közben is szellőztetünk.
  • A padokat, tereket fertőtlenítjük, rendszeresen mossunk kezet vagy használjunk kézfertőtlenítőt! 
  • Bármilyen betegség, láz esetén maradjanak otthon az érintettek, akkor is, ha az aktív COVID-betegség a családban van jelen. A hiányzásokat a megszokottak szerint igazoljuk.
  • Kérjük, az esetleges COVID-betegségtől érintettséget a covid@vac.piarista.hu címre jelezzék a családok! A szükséges intézkedéseket a betegség felbukkanása esetén így tudjuk megtenni.
  • Kérjük, hogy a korábbi szabályoknak megfelelően az évfolyamok továbbra se keveredjenek. Ahol vegyes csoportok vannak, ott a diákok osztályonként üljenek le!
  • Továbbra is fokozottan kell vigyáznunk a diákokra, családjukra, munkatársainkra és hozzátartozóikra. Sem az, aki átesett a fertőzésen, sem az, aki oltást kapott, nem felejtheti ezt!
  • A kirándulásokat és lelkigyakorlatokat is 1-1 napos programként szervezzük, ott alvás még nem lehetséges.

Étkezés:
Az itt étkező diákoknak megrendeljük az ebédet (mindig aktuális étlapunkat lásd ITT), de aki nem jön iskolába, a szülőknek e-mailben kell lemondania azt a menza@vac.piarista.hu címen postafordultával, de legkésőbb május 6-ig!


Találkozunk hétfőn!

Kalász Ákos 
igazgató

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo